Diverse nyheter og informasjon fra ØJF.

Etter flere forsøk klarte vi Fredag 28. Mai å få samlet Ordføreren, NJFF, noen av de gode sponsorene våre, våre nærmeste skytternaboer og noen av lagsledere til en sammenkomst ved trap banen. Her fikk de inviterte prøve hagleferdighetene på både trap- og den flunkende nye skeet banen. For et hagle anlegg vi har! Er du medlem men ikke har skutt på en stund eller har lyst til å prøve deg er det bare å ta kontakt og møte opp. Det gjelder selvsagt også gjester fra andre lag. En vil da ikke bare bli overasket over kvaliteten på anlegget, men også omgivelsene som omslutter anlegget. Helt unikt – helt rått!

God stemning, god mat og gode tilbakemeldinger i taler fra alle hold. ØJF fikk også anledning å takke Kvam Herad og alle andre involverte for god støtte gjennom planlegging og byggeprosessene. Uten den fantastiske dugnadsinnsatsen og den gode støtten fra sponsorene våre er ikke slike utbygginger mulig. Det jo også positivt for nærmiljøet at ca 80% av alle innkjøp gjøres lokalt. Altså en fin vinn vinn situasjon for alle parter! En skulle ønske en kunne invitert alle som har vært på dugnad på denne tilstelningen, men det kan en jo ikke. Alle fortjener heder og ære, men spesielt nevnt var Hallgeir Botnen for godt driv og organisering og Tormod Lunestad for den tall- og tusenkunstneren han er.

Det er kjekt å høre at laget blir lagt merke til. Spesielt nevnt var vårt arbeid med å prøve å få ungdommene og funksjonshemmede med på laget. De nye banene og sekretariatet med toalett og kjøkken i Vangdalsåsen er universelt utformet med tanke på dette. Laget planlegger nå en ny utbygging på Blekeld som også vil bidra til at flere funksjonshemmede kan komme seg ut for å fiske, delta likeverdig og ha det sosialt. Det er bra!

ØJF har før 17. mai gjennomført to gode omganger med rydding langs elvene, og langs hele strandsonen i Øystese. Overskuddsvegetasjon er kuttet ned og det er plukket et lite lass med plastavfall i de marine områdene. Dette er ikke bare viktig for et godt visuelt inntrykk, men er spesielt viktig for det marine miljøet. Stor takk til den gode dugnadsgjengen der!

Mandag 7. Juni fikk laget storfint besøk av 48 positive og aktive elever fra VG II. De fikk prøve seg på trap-banen med hagle og 100m banen med kaliber 22, 6,5 x 55 og 30-06. De var også rundt og fikk prøve den flotte pistolbanen og på skytterlagets store og gode anlegg. Alt i alt var det en positiv opplevelse for alle og mange viste skyteferdigheter langt over forventningene. Her er det mange potensielle skytterkonger og dronninger! Kjekt å se at elevene laget snapper og filmer ble laget, det er bevis på at en har det kjekt!
Vi håper elevene følger oppfordringen med å melde seg inn i laget via NJFF sine sider og eventuelt få refundert medlemsavgiften via den flotte ordningen «Fritidskortet» som Kvam Herad så flott har etablert. Følg med og delta på kommende arrangementer.

ØJF er 75år i år og styret planlegger nå blant annet en åpen dag, lørdag den 28. August i Vangdalsåsen. Detaljer kommer senere, men en kan ta med familien og prøve både hagle og rifle. Vi planlegger ogs¨å et opplegg for en fiskekonkurranse på land, samt en rebus med fokus på spørsmål knyttet til natur og NJFF sitt virke. Her blir det altså opplegg for både store og små. De av dere som har anledning å være med å arrangere kan kontakte noen i styret. Vi gleder oss til åpen dag!

ØJF planlegger også en offisiell 75-års feiring, en dag i November. Hva tenker dere om det? Skal vi ta oss en god fest?

Til slutt vil jeg minne om at dersom en er jeger må en foreta oppskyting før jakten starter til høsten. Det er en fordel å komme på banen og trene litt, samt ta oppskyting før alle andre også skal gjøre det i høst..

Ha en riktig god og sikker sommer alle sammen!

Link til NJFF sin: NJFF Medlemskap Hjemmeside
Link til Fritidskortet: Fritidskortet – Kvam herad (www.kvam.no)

Mvh Cato Landsvik
Leder ØJF

Dette innlegget vart lagt inn i Blekeld, Dugnad, Elva, Fiske, Fiskeklubben, Fitjadalen, Hagle, Ikkje kategorisert, Kvinner, Rifle, Skyting, Ungdom/barn, Vangdalsåsen. Bokmerk fastlenkja.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.